Technology Connects tijdens de Dutch Technology Week
Dutch Technology Week 2017

Technology Connects tijdens de Dutch Technology Week

9 mei 2017

Van maandag 15 t/m zaterdag 20 mei vindt voor de zesde keer de Dutch Technology Week (DTW) plaats. In de hightech industrie worden veel topprestaties bereikt. Daar zijn we als VDL Groep ontzettend trots op. Om onze trots te delen organiseren we samen met verschillende bedrijven in de regio, overheden en kennisinstellingen ieder jaar de Dutch Technology Week. Met dit evenement laten we zien hoe technologie alles om ons heen met elkaar verbindt en bezoekers laten beleven dat de technologische sector leuk en zeer uitdagend is om in te werken!

Een week voor iedereen

Tijdens de DTW kan iedereen zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen. Op dinsdag 16 mei brengen jongeren in het voortgezet onderwijs een bezoek aan verschillende bedrijven in de Brainport Regio Eindhoven, waaronder VDL Bus & Coach, en sluiten zij de dag af bij Night of the Nerds. Een spetterend event in het Klokgebouw in Eindhoven waar techniek, creativiteit en fun centraal staan. Uiteraard is VDL hier ook van de partij met een van haar belangrijkste thema’s: ‘E-Mobility’. Zo is er een speciale e-bike voor defensie en politie te bewonderen die maar liefst 90 km/u kan rijden! Kun je een eigen elektrische voertuig bouwen, een Automatisch Geleid Voertuig van VDL programmeren om zeecontainers te verplaatsen en een MINI inparkeren met behulp van een robot. Voor leerlingen van groep 6, 7 en 8 is er op donderdag 18 mei de AutoTech op de Automotive Campus in Helmond. Hier kunnen de leerlingen allerlei activiteiten doen in het kader van automotive en techniek. Verder maken studenten tijdens de DTW kennis met de projecten van hun toekomstige werkgevers. Bijvoorbeeld tijdens het Eindhovens Studenten Symposium op woensdag 17 mei of de MBO on Tour op donderdag 18 mei waar mbo-leerlingen onder andere VDL Industrial Modules, VDL ETG Projects, VDL Bus Modules en VDL Containersystemen zullen bezoeken. Een week vol met technologische verassingen voor iedereen dus!

High Tech Ontdekkingsroute (HTOR)

Op zaterdag 20 mei wordt de Dutch Technology Week afgesloten met de High Tech Ontdekkingsroute van 11.00 uur tot 17.00 uur. Op aansprekende locaties geven toptechnologie bedrijven een kijkje ‘in de keuken’ van hun organisatie. Tijdens deze dag is er veel te zien, te doen en te beleven op verschillende hotspots. Voor dit jaar zijn de hotspots in De Ontdekfabriek en Strijp-S in Eindhoven, Philips Innovation Center in Best, High Tech Campus Eindhoven, High Tech Helmond – De Peel te Liessel/Deurne, en KempenTech op het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert. Aan de Willige Laagt in Liessel, oftewel hotspot High Tech Helmond – De Peel te Liessel/Deurne, neemt VDL Industrial Modules deel met activiteiten als een verkeersbord maken waarin eigen namen verwerkt kunnen worden en mogen bezoekers een technische tekening maken op zogenaamde Prowise digiborden en tablets met behulp van een speciale app. 

VDL Groep presenteert zich net als vorig jaar op de KempenTech, waarbij de tent naast het terrein van VDL Fibertech Industries in Hapert staat. Hier kun je een vliegtuigje of olifantje vouwen van plaatmateriaal, een elektrowagentje in elkaar zetten, met behulp van een robot MINI’s inparkeren, een razendsnelle eBike bewonderen, je telefoon opladen of zelf een VDL AGV (Automatisch Geleid Voertuig) programmeren in de haven van Rotterdam. Zien wij jou ook op een van deze twee hotspots?!

Meer informatie over het programma van Dutch Technology Week 2017 is te vinden op de website van Dutch Technology Week

DTW_Logo_Event-datum-2017.jpg

Terug