Kanten

Voor het aanbrengen van buigingen in het product gebruiken we kantpersen. Dit wordt ook wel kanten, zetten of plooien genoemd. Een vlakke plaatuitslag (product) wordt tijdens het kanten door een bovenstempel (mes) met grote kracht in een ondermatrijs (v-groef) gedrukt. Hierdoor ontstaat in het product een gekante hoek met een buigradius. Deze is afhankelijk van de plaatdikte van het product met daarbij de gebruikte combinatie tussen mes en v-groef.
 Kantbank-narrow2.jpg

Onze kantprocessen zijn sterk geautomatiseerd. Met behulp van laser- en camera techniek kunnen tijdens het proces buighoeken automatisch worden gecontroleerd en waar nodig gecorrigeerd. Gereedschappen worden automatisch verwisseld en indien mogelijk worden handlingsrobots ingezet. Door innovatieve grijpertechnologie en transporttechnieken kunnen kleine en grote onderdelen gerobotiseerd worden verwerkt. Onze kantpersen hebben een maximaal bereik van 320 ton en een lengte tot 3650 mm. Klik hier voor onze volledige machinelijst.

kantbank-narrow_.jpg

Geautomatiseerd bestelproces

VDL Technics heeft een grote stap voorwaarts gezet in de digitalisering van productie- en bedrijfsprocessen voor het on-demand kanten van metalen producten. Met de lancering van het nieuwe platform OrderOn.com is kanten voor de hele maakindustrie door middel van een muisklik binnen handbereik. Flexibel, overzichtelijk én op maat. Lees hier meer informatie over het OrderOn platform. Uiteraard zijn onze verkoopmedewerkers ook nog steeds direct te benaderen voor offerteaanvragen of opdrachten.