Geschiedenis

VDL Technics is voortgekomen uit het voormalige Heesen Technocom dat in 1989 door VDL Groep werd overgenomen. Vanuit Boxtel ontwikkelde en produceerde Heesen Technocom producten voor de intensieve veehouderij (bijvoorbeeld voedersystemen voor pluimvee) die nationaal en internationaal werden verkocht. Door autonome en gestage groei ontstond er steeds meer behoefte aan extra ruimte en overzicht. In 1997 werd het bedrijf opgesplitst in het toeleveringsbedrijf VDL Technics in Boxtel en het handelsbedrijf VDL Agrotech dat in 1998 naar Eindhoven verhuisde.

Sinds die tijd is VDL Technics zich als toeleverancier blijven ontwikkelen. Het bedrijf is naast haar leveringen aan VDL Agrotech ook aan derden gaan leveren. Het accent is toen ook veel meer komen te liggen op het leveren van zoveel mogelijk toegevoegde waarde.

Ondanks de sterke concurrentie in de markt kunnen wij door samenwerking binnen VDL Groep en robotisering / mechanisering van onze productie absolute topkwaliteit leveren tegen een scherpe kostprijs. De inzet en betrokkenheid van onze mensen leveren net dat beetje extra.